Prednosti uporabe kisikove komore so na svetovni ravni izpostavili tudi številni svetovni znani športniki, ki jo uporabljajo za regeneracijo ter celjenje. To je na primer teniški as Novak Djoković, ki svojo komoro celo vozi s seboj na pomembnejše turnirje in daljše obiske. Znan je tudi po alternativnem načinu življenja in promociji samopomoči, kot je urejena prehrana, dihalne vaje, kopanje in tuširanje z ledeno vodo. Omenila bi, da imajo ponekod cele ekipe zakupljene termine za HBOT.

Prav tako sta pomoč pri regeneraciji izpostavila znana nogometaša Neymar in Cristiano Ronaldo, zasledila pa sem že tudi imena kot so Tiger Woods, Lebron James in še mnogi drugi.

V zimskih športih pa sem zasledila zgodbo olimpijke Nine O’Brien Pozrela – smučarke, ki je lani na Olimpijskih igrah na Kitajskem sicer dosegla šesto mesto, čeprav je imela vse možnosti za medaljo, če le ne bi prišlo do nesreče.

Med spustom si je namreč grdo zlomila golenico in gleženj. Poškodba je bila izjemno resna in grda, saj je do nje prišlo s takšno silo, da se je kost zataknila v smučarski čevelj in nihče ni mogel dojeti, da je tak zlom sploh mogoč. Kot je kasneje povedala, saj je bila v trenutku nesreče v šoku, takrat ni čutila nobene bolečine, vendar je takoj pomislila, da morebiti ne bo nikoli več smučala. Po operaciji jo je čakalo pol leta INTENZIVNE rehabilitacije. Odločili so se, da bodo v rehabilitacijo vključili tudi HBOT (hiperbarični kisikov tretma). Komoro je obiskovala 4-5x tedensko. Povedala je, da se je z vsakim obiskom njeno srce ( čustveno), ki se je ob poškodbi tudi zlomilo, nekoliko umirilo, prav tako pa tudi oteklina na nogi. Zmanjšal se je edem, ki ga povzroča ujeta tekočina med tkivi, lepše in hitreje pa so se zacelile tudi kosti, živčne povezave in ostala tkiva v nogi. Najbolj jo je razveselilo, da je po vsakem tretmaju noga bila spet bolj podobna nogi. Še v istem letu poškodbe, se je novembra senzacionalno vrnila na bele strmine, kjer še vedno uspešno trenira in tekmuje. Ob spoznanju resnosti poškodbe, ko so ji kar štirje pomagali sneti smučarski čevelj, si nihče ni predstavljal, da se bo kaj kmalu spet vrnila na bele strmine.
Kisikova komora je naprava, ki vam lahko pomaga do hitrejše regeneracije, hitrejšega okrevanja in boljšega počutja v krajšem času. Športniki poročajo, da se veliko hitreje in lažje vračajo na športne površine, hitreje pričenjajo s treningi in hitreje tudi s tekmami.
Našim varovancem ponujamo naše znanje s certifikati s hiperbarične medicine in sodelujemo z največjimi strokovnjaki s tega področja.
Prav tako lahko športnikom pomagamo z dihalnimi vajami in vajami iz biohackinga, ki pomagajo pri izboljšanju celotnega psihofizičnega sistema posameznika.
Kontaktirajte nas na  064 22 50 53 ali na info@vivao2.si in z veseljem vam pomagamo pri vaših izboljšavah.