Zdravilna moč kisika ni nekaj novega. Uporaba hiperbarične terapije sega skoraj 350 let nazaj. Prva hiperbarična komora je bila ustvarjena leta 1662 s klinično uporabo hiperbarične kisikove terapije, ki se je začela sredi 19. stoletja. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so študije začele prikazovati široko paleto koristnih uporab HBOT terapije. Danes obstaja več kot 150 mednarodno odobrenih stanj, pri katerih se je hiperbarična kisikova terapija izkazala za učinkovito in koristno.

Tradicionalno se HBOT uporablja za diabetične rane na stopalu, zračno in plinsko embolijo, zastrupitev z ogljikovim monoksidom in vdihavanje dima, plinsko gangreno, toplotne opekline, dekompresijsko bolezen in akutno gorsko bolezen.

Danes pomagamo izboljševati stanja, kot so sladkorna bolezen, nizek nivo energije, limska borelioza, cerebralna paraliza, poškodba glave, kronična utrujenost, možganske poškodbe, multipla skleroza, ALS, anemija, kot pomoč pri celjenju ran in brazgotin, oskrba po kapi, pooperativna oskrba, izboljšano uspešnost, glavobol, migrena, avtizem, demenca in bellsova paraliza, če naštejemo le nekatere.

Hiperbarična kisikova komora pa ni namenjena le za pomoč pri odpravljanju določenih, že nastalih stanj. Uporablja se tudi kot preventivna pomoč posameznikom, ki se zavedajo, da je vsak dan pomemben in da vsak dan investiramo v svoje dobro počutje in lepša zrela leta. Prav tako je vedno bolj zanimiva tudi za športnike.

Današnji svet nam prinaša ogromno vidnega in nevidnega stresa. Pomanjkanje časa, ogromno obveznosti, raznovrstna sevanja, delo za računalnikom, multitasking,… posledično se tudi možganska valovanja ne usklajujejo z naravnim ritmom, kar pa povzroča celični stres. Če torej celicam ne dovajamo dovolj nujnih elementov, ki so potrebni za pravilno celično dihanje, pričnejo nastajati tiha vnetja, ki jemljejo energijo in se lahko razvijejo v večje vnetne procese

Največkrat se na nas obrnejo z vprašanjem koliko sej je potrebno. Odgovor ni in ne more biti nikoli isti. Vsak človek je drugačen in nekateri bodo opazili takojšnje koristi, drugi pa jih morda sploh ne bodo opazili do zaključka serije hiperbaričnih sej. Z vsakim posemaznikom se o njihovih željah, potrebah in zmožnostih pogovorimo, če je potrebno, se posvetujemo tudi z zdravnikom, hiperbaričnim specialistom in na podlagi tega priporočamo potrebne protokole.

V VIVAO” ne postavljamo diagnoz, ne dajemo zdravstvenih nasvetov ali predpisujemo načinov zdravljenja. Sodelujemo z zdravniki – specialisti hiperbarične medicine.