Estetska kirurgija v zadnjih nekaj desetletjih pridobiva vse večjo priljubljenost. Z naraščajočim povpraševanjem pa se je ustrezno povečalo tudi število izvedenih kirurških posegov. Tako kot pri vsakem kirurškem posegu, tudi pri estetski kirurgiji obstaja možnost slabšega oziroma počasnejšega celjenja ran.

Znano je, da hiperbarična kisikova komora poveča preskrbo tkiv s kisikom. Prav tako spodbuja njihovo regeneracijo, zmanjša oteklino in vnetje ter poveča sposobnost imunskega sistema za boj proti okužbam. Vsi ti dejavniki so bistveni za proces celjenja po operaciji.
Preskrbljenost tkiv s kisikom sproži celično vnetno kaskado ter proces celjenja ran. Zato je ključnega pomena vzdrževati najnižji tlak kisika v tkivih (30 mm Hg), saj se s tem ustvari primerno okolje za celjenje ran.
HBOT je varna in učinkovita možnost zdravljenja, ki spodbuja sistematično celjenje ishemičnih tkiv, saj omogoča vdihovanje skoraj 100 % kisika v komori – pod tlakom.

V plastični kirurgiji obstaja veliko primerov, pri katerih se je HBOT izkazala za koristno. Vključno z zdravljenjem postfilerne nekroze, vaskularne okluzije, zmečkanin, razjed, ki se težko celijo, replantacije roke in globokih okužb kože.

 

Vas zanima kako HBOT deluje na rane, ter kako se boste počutili po njenem obisku? Preberite si članek: Kako hiperbarični kisik deluje na celjenje ran

V Centru VIVA02 ne postavljamo diagnoz, ne dajemo zdravstvenih nasvetov ali predpisujemo načinov zdravljenja. Sodelujemo z zdravniki – specialisti hiperbarične medicine.